footer-lint

Aanmeldroute

Elementa is een tussenvoorziening van Samenwerkingsverband Amstelronde. Dit betekent dat de aanmelding ook verloopt via de onderwijsspecialisten van Amstelronde. Onderaan deze pagina vind je de contactgegevens van hen. Hieronder beschrijven wij hoe de procedure verloopt.


Aangezien het in de dagelijkse praktijk heel lastig is om rondleidingen te geven, hebben we besloten deze bij Elementa niet te doen. We snappen wel dat je benieuwd bent naar hoe het eruit ziet. Dit kun je in onderstaande video bekijken. 

Aanmeldroute

Op het moment dat jouw kind vastloopt op de huidige school, hebben jij en de school vaak al van alles geprobeerd om jouw kind weer blij en gemotiveerd naar school te laten gaan. Ondanks de goede bedoelingen en de gezamenlijke inzet is dit soms echter onvoldoende. Op dat moment kan de intern begeleider van de school een groeidocument opstellen. Dit is een document waarin de talenten en de ondersteuningsvragen van alle betrokkenen worden opgeschreven. Met dit groeidocument wordt een overleg gepland met de onderwijsspecialist, en eventueel met een hoogbegaafdheidsspecialist van het samenwerkingsverband. Zij kijken dan samen met jou welke stappen er nog gedaan kunnen worden om het welbevinden van jouw kind weer te laten groeien.

Als in dit overleg blijkt dat er meer zorg en expertise nodig is dan de huidige school kan bieden, wordt de specialist van Elementa betrokken bij het overleg. In dit overleg kijken we dan samen met jou in hoeverre Elementa een goede plek zou zijn voor jouw kind. Als we tot de conclusie komen dat dit de juiste plek is, worden jij en je kind uitgenodigd voor een startgesprek. Hierin kunnen jullie kennismaken met de leerkrachten en zorgcoaches van Elementa en zal de begeleidingsovereenkomst worden getekend. Met het tekenen van de begeleidingsovereenkomst ga je ermee akkoord dat jouw kind geplaatst wordt op Elementa en dat jij en je kind een actieve rol zullen nemen in het proces. De huidige school van jouw kind gaat akkoord met het feit dat zij de tijd die jouw kind bij Elementa is gebruiken om ervoor te zorgen dat zij kunnen voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van uw kind wanneer hij/zij terugkeert.

 

Contactgegevens Amstelronde: 
Tel. 020 64 01 917 
Mail. info@amstelronde.nl
Je kunt hier vragen naar Miriam Hindle, zij is de onderwijsspecialist die over de plaatsingen bij Elementa gaat.